DHL: Klant komt pakket halen

Open de app en klik op klant. Vraag aan de klant of diegene een pakketje komt halen of komt brengen. In deze situatie komt de klant een pakketje halen. Klik op halen. Als je meerdere vervoerders hebt, komt de vraag van welke vervoerder de klant een pakketje komt halen. Vraag dit aan de klant en klik de betreffende vervoerder aan.

Vraag aan de klant op welke naam het pakketje staat. Zoek het pakket je op. Scan vervolgens het pakketje.

Wanneer je het pakketje hebt gescand klik dan op het vinkje in onderin in het midden. Je krijgt een volgend scherm te zien. Hierbij kan je aangeven wat de klant wilt met het pakket. In de meeste gevallen zal dat accepteren zijn. Het is echter ook mogelijk dat de klant het pakketje weigert met een bepaalde reden. Als een klant een pakket NIET accepteert moet het pakket meegegeven worden aan de bezorger.

Vul de naam van de klant in die het pakket je komt ophalen.

Vraag identificatie van de klant. Dit is om te controleren of de klant ook echt de ontvangende persoon is. Vul als dat nodig is het documentnummer in op het volgende scherm.

De klant moet vervolgens een handtekening zetten.

Zet vervolgens het pakketje door, door op OK te klikken