DHL: Ik sta permanent gesloten op Google Maps. Hoe kan dat?

Permanent gesloten, terwijl je gewoon open bent? Dat kan komen door een langdurige tijdelijke sluiting of de overstap van een ander partij naar ViaTim.

Hoe je ervoor kan zorgen dat je weer op 'open' komt te staan?

1. Ga naar Google en toets 'DHL punt + jouw woonplaats' in. Vervolgens zal Google alle DHL punten in de opgegeven woonplaats voorstellen. Sta je er niet bij? Dan moet Google de data van DHL nog overnemen. Dit gebeurd eens in de zoveel tijd en ervaring leert dat het best een lange tijd kan duren, omdat Google een externe partij is.

2. Zie je 'permanent gesloten' staan, zoals op de afbeelding hieronder? Klik dan op 'DHL ServicePoint' en vervolgens kun je de bewerking 'weer open' voorstellen aan Google.

3. Heb je de bewerking voorgesteld? Top! Je zou nu een mail van Google moeten hebben waarin dat de voorgestelde bewerking wordt bevestigd. Vaak helpt het als meerdere personen dezelfde bewerking aan Google voorstellen.

Let wel op: Hier kunnen helaas weken en soms wel maanden overheen gaan voor het verwerkt is op de kaart van Google. De wijziging zal dus niet meteen te zien zijn.